Creatief met geld is iets anders dan creatief boekhouden

Creatief met geld is iets anders dan creatief boekhouden

Wanneer je creatief met geld bent, hou je meer geld over voor leuke dingen. Creatief boekhouden betekent iets anders dan creatief met geld zijn. Creatief boekhouden is toch wel een beetje de boel oplichten, maar wanneer je creatief met geld bent kun je veel besparen door de juiste keuzes te maken. Jaarlijks zijn er al heel wat mensen die enkele minuten de tijd nemen om geld te besparen op verschillende vaste lasten.

Zo kun je een vergelijker gebruiken voor je energiekosten, je telefoon en je internetverbinding. De vergelijker laat je zien welke verzekeraar momenteel de goedkoopst is voor jouw persoonlijke situatie. Een autoverzekering vergelijken toch denken mensen hier niet zo vaak aan. Terwijl het vergelijken en overstappen van autoverzekering soms wel honderden euro’s per jaar kan schelen!

Vergelijken loont de moeite!

Op overstappen.nl vind je een vergelijker voor autoverzekeringen. Er zijn maar liefst 28 verschillende partijen bij aangesloten. Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De verzekeraar houdt bij het bepalen van de premie rekening met de zogenoemde risicofactoren. Risicofactoren zijn omstandigheden waarbij vanuit gegaan kan worden dat er meer schade kan ontstaan.

Zo berokkenen jonge mensen met weinig rijervaring meer schade dan personen met veel rijervaring. Een groot aantal schadevrije jaren zorgt voor een hoge korting. Maar ook je woonplaats kan van belang zijn. Wordt er in jouw wijk veel vandalisme of auto-inbraken gepleegd? Dan valt jouw premie hoger uit dan wanneer je een klein dorpje woont waar nooit wat gebeurd.

Creatief met geld is iets anders dan creatief boekhouden

Geld besparen op je autoverzekering

Gelukkig hanteren autoverzekeraars ook allemaal hun eigen voorwaarden. Hierdoor kun je ondanks je tot een risicogroep behoort, toch voordelig een autoverzekering afsluiten bij de juiste partij. Die juiste partij vind je door de vergelijker op overstappen.nl te gebruiken.

De juiste dekking kiezen

Wanneer je een andere autoverzekering gaat kiezen, mag je kiezen uit drie soorten dekkingen. Zo heb je een WA autoverzekering, een WA Casco en een All Risk autoverzekering. De keus die je maakt hangt meestal af van de leeftijd van de auto. Een auto van tien jaar of ouder is goed voor een WA autoverzekering.

Een gloednieuwe auto tot vijf jaar oud, wordt meestal verzekerd met een All Risk autoverzekering. Is jouw auto vijf tot tien jaar oud? Kies dan voor een WA Casco dekking. Oververzekeren heeft geen zin, je krijgt bij schade meestal de dagwaarde vergoed. Wanneer je een oude auto All Risk verzekerd betaal je dus meer premie dan je eventueel uitgekeerd krijgt bij een ongeluk. Dat is letterlijk zonde van je geld.

SEO Specialist InterWens